Anläggningen

Katrinedals Ryttargård ligger vackert belägen vid en av Mälarens vikar 9 km utanför Bålsta. Sök på Biskops-Arnö, Håbo kommun.

Stallet är toppen både för hästar och ryttare. Praktiskt och lättskött med foderutrymme och en trevlig del med kök, tvättstuga, duschar och toaletter.

Ridhuset är isolerat med måtten 24m x 66m och har bra belysning. Underlaget består av sand och klenflis som bär i alla tempon, det är fast men ger svikt. Vi sköter botten genom att sladda, harva, salta, vattna, mocka och skotta ofta för att hålla underlaget dammfritt och i gott skick.

Uteridbanan, 36m x 80m, är belyst. Underlaget är en bärig blandning av natursand, kross och flis. På banan finns en bank.

Europeiska jordbruksfonden har beviljat ett stöd till att bygga ett gäststall, samlingsrum i ridhuset, färdigställande av logement och dragning av vatten från sjön för bevattning av ridbanan och ridhuset.

Det murade gäststallet blev klart 2020 med boxinredning från Myrby. Stallet rymmer 9 boxar alla med öppningsbara fönster. I år är trappan upp till övervåningen färdigställd där kursdeltagare kan koppla av till den fina utsikten över landskapet.

Logementet är färdigställt för logi för tränande elever, kursdeltagare och andra som söker boende för en eller några nätter. Det är fyra rum i logementet som kallas för Ryttarstugan.

Samlingssalen i ridhuset är klar. Den ska nu inredas och tas i bruk i början av september.

Vi kan nu ta vatten från sjön och bevattna i ridhuset och på ridbanan.

Det är en stor förmån att få ta del av EU:s jordbruksstöd för att utveckla landsbygden.