Föreläsningar i mental träning

Hör du till dem som är intresserad av att få veta mer om mental träning? Har du det fokus du önskar? Har du under tävling eller träning påverkats negativt av stress, nervositet eller prestationsångest?

Då är mental träning något för dig!

Du är inte ensam, det är med all säkerhet många i din omgivning som har samma behov. Jag håller föreläsningar och utbildningar inom mental träning för både små och stora grupper i alla åldrar. Vår mentala inställning påverkar vår utveckling och vårt välmående såväl i sportsammanhang som i vårt arbete och vardagsliv.

Lyssna till en föreläsning i mental träning. Föreläsningen väcker tankar och ni blir uppmärksammade på hur ni tänker, reagerar och agerar i olika situationer. Målet är att styra sig själv till positivt tänkande, konstruktiva handlingar och därmed också till goda prestationer och allmänt välbefinnande.

Vårt sätt att tänka påverkar våra hästar mycket mer än vad vi tror (och vill tro). En beslutsam, kunnig, lugn och harmonisk ryttare skapar ett förtroendefullt samspel med sin häst. Vid nervositet, stress, tvekan och irritation uppstår spänningar i våra muskler som hästen omedelbart reagerar negativt på.

Jag ger er verktyg för att träna upp förmågan i spänningshantering, mental och fysisk självkontroll.

Självbild, självkänsla och självförtroende är grundstenar för att utvecklas både som människa och ryttare. Ni får tips och råd hur ni kan arbeta konkret med detta och skapa självkännedom, utveckling och balans i ert utövande.

Vid tävling handlar det om att prestera maximalt här och nu.

Sätt upp mål och gå för det.

Allmän introduktion i mental träning.

Föreläsningen innehåller rubriker som; motivation, målsättningar, skapande av förutsättningar, självförtroende, kommunikation, koncentration, inlärning, nervositet, muskulär avspänning, avslappning och återhämtning, roliga tankeövningar och uppgifter.

Exempel på andra föreläsningar och upplägg:

Clinic med förevisning till häst, träning med 3-4 ekipage, frågestund. (Populär på ridskola)

– Jag visar till häst hur jag använder ridteknik, mental inställning och ledarskap  i hantering och träning av hästen. -En grupp ryttare tränar i hoppning eller markarbete och vi diskuterar det vi gör. -Frågestund.

Föreläsning för föräldrar.

Föräldrarnas roll och den unga ryttarens behov i träning och tävling.

Fördjupat arbete inom speciella områden.

T.ex. Självförtroende. Nervositet. Kommunikation/inlärning.
Praktiskt arbete till häst med fokus på ryttarnas mentala inställning.

Att bilda team

Föreläsning om att arbeta mot gemensamma mål. Klubbanda. Lagtävlan.